top of page

Herinneringshuisje​

huisje vogel serie.jpg

Het herinneringshuisje is een persoonlijk plekje voor rouw 
waar je liefdevol kan stilstaan bij mooie herinneringen.

 

Een eigen plekje voor jouw verdriet. Een eigen altaar, een gedenkplek. Je mag hem helemaal maken zoals jij wil. Je kunt er op schrijven, je kunt hem versieren. 

Dit herinneringshuisje kan je helpen het verlies er even te laten zijn. Een eigen plekje waar je naar toe kan gaan op een voor jouw veilig plek. Je kunt er een houten hartje in stoppen, of een briefje. Op de achterkant plak je een foto of een gedicht. Het is vooral jouw eigen plekje dat altijd beschikbaar is wanneer jij het nodig hebt.

Hoe?

Je kunt hem bestellen en vervolgens komt ie als brievenbus pakketje thuis. Je zet hem zelf in elkaar met de bijgeleverde lijm. Onderaan deze pagina vind je een uitgebreide instructie.

Voor wie?

Voor wie het nodig heeft maar vooral voor kinderen die te maken krijgen met rouw. Dit kan zijn het overlijden van een familielid, vriend of huisdier. Maar ook een scheiding, verhuizing of het leren omgaan met een nieuwe situatie.

Bestel het herinneringshuisje in de webshop.

Meest gekozen huisjes

Instructie Herinneringshuisje

Hoe zet je het huisje in elkaar? 

Allereerst haal je alle vormen uit het doosje. Werk van onder naar boven, van achter naar voren. Door spanning in het hout kan het zijn dan sommige delen niet perfect recht zijn, zodra de delen met elkaar verlijmd zijn, ben je die kromming kwijt. Na het verlijmen altijd elastieken er omheen doen zodat de lagen goed op elkaar blijven zitten. In principe kan het verlijmen maar op 1 manier, kijk goed naar de vormen en zorg dat je nauwkeurig werkt zodat het huisje ook goed in de standaard past.

Stap 1: begin met de onderkant. 
Lijm de 4 verschillende lagen op elkaar. De bodem is de schijf waar herinneringshuisje op staat. Als de andere 3 lagen er bovenop komen blijft herinneringshuisje in beeld. De schijf met het kleine vakje eruit komt bovenop. Hierin komt het grootste hart te staan. Als je de 4 vormen met elkaar hebt verlijmd doe er dan 2 elastieken omheen zodat het goed en recht kan uitharden. (+/- 15 min) Zolang de lijm nog niet hard is kun je de delen schuiven. Werk nauwkeurig zodat de vorm naadloos verlijmd wordt.

Stap 2: vervolgens gaan we het huisje verlijmen. 
Werk van achter naar voren om te voorkomen dat er lijm om delen komt waar je geen lijm wil.
Leg eerst even alle delen op elkaar zodat je zeker weet dat ze niet gespiegeld liggen. Vervolgens pak je de bovenste 5 lagen en die leg je in zijn geheel omgekeerd op tafel, (laat de achterkant op tafel liggen). Smeer lijm op het eerst volgende binnendeel en plak deze op de achterkant. Vervolgens doe je lijm op het reeds verlijmde deel en je plakt het volgende deel er bovenop. Zo ga je door tot alle delen op elkaar zitten. Werk nauwkeurig zodat de vorm goed in de standaard past. Zodra alle 6 de vormen op elkaar zitten kun je nog schuiven en corrigeren om ervoor te zorgen dat het huisje overal naadloos aansluit. Let op de zijkanten, het dakje van het huisje maar ook zeker de onderkant, zorg dat deze recht is. Je kunt voorzichtig schuiven totdat alles goed zit.

Stap 3: doe de elastieken om het huisje. 
Zorg dat de lagen goed op elkaar geklemd zijn. Zet vervolgens het huisje in de ondervorm om te checken of deze ook daadwerkelijk recht is aan de onderkant. Na een minuut of 15 is de lijm goed droog.

Stap 4: verven, kleuren of versieren.
Nu is je huisje klaar en kun je als je wil hem versieren met wat jij mooi en belangrijk vindt. Met verf, stiften of stickers. De bijgeleverde houten hartjes kunnen ook ingekleurd worden. Telkens als je je verdrietig voelt kun je een hartje in het huisje doen. Ook kleine tekeningen of briefjes passen erin. Op de achterkant kun je een foto of gedicht plakken als je dat wilt. Kies een fijn plekje uit zodat jouw herinneringshuisje voor jou altijd bereikbaar is als je even verdrietig bent of aan diegene denkt. 

image.png
bottom of page